This phantom sticky

Waarom heb jij omega3 echt nodig?

Omega3 is een essentieel vetzuur. Essentieel betekent dat ons lichaam het niet zelf kan maken maar dat we het uit onze voeding moeten halen. Omega3 zit in vis en dan met name de wild gevangen vis. Om voldoende binnen te krijgen zouden we elke dag wel 4 wild gevangen visjes moeten eten. Ken jij iemand die dat doet? Ik niet in ieder geval....

En daarom is het belangrijk om dit aan te vullen met een dosis goede omega3 olie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega3

* Het is goed voor je hart. Dagelijkse inname van 250mg EPA en DHA draagt bij aan een normale hartfunctie

* Goed voor je hersenen. Dagelijkse inname van 250mg DHA draagt bij aan normale hersenfunctie

* Ondersteunt bij afvallen

* Het zorgt voor een mooie huid

* Goed voor de bloeddruk en triglyceriden level. Dagelijkse inname van 2g tot max 5g DHA+EPA draagt bij aan behoud van een normale bloeddruk en triglyceriden levels

* Goed voor je immuunsysteem

* Goed voor de spieren

* Betere opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen

* Ondersteunt hormonale klachten zoals opvliegers, menstruatieklachten en stemmingswisselingen

 

content image

Verschillende soorten vetten

Omega3: meervoudige onverzadigde vetten. Deze vetten zijn gezond. Deze zitten onder andere in vis, lijnzaad en hennepzaad. Omega3 werkt ontstekingsremmend in ons lichaam.

Omega6: dit zijn de zogenaamde transvetten die onder andere in koek, gebak en geharde olie. Deze werken ontstekingsbevorderend in ons lichaam.

Omega9: dit zijn ook gezonde vetten en zitten vooral in olijfolie en avocado's

Een juiste verhouding is dus erg belangrijk voor onze gezondheid. Gewenst is een verhouding van 1:1 ( 1 deel omega6 op 1 deel omega3). De gemiddelde verhouding bij ons westerse dieet ligt tussen de 10:1 en 20:1. 

Waarom eqology

Eqology oftewel EQ Pure Arctic Oil bestaat uit pure omega-3 olie van kabeljauw uit de koude, voedselrijke Arctische Oceaan aan de Noorse kust. Alle vis die wordt gebruikt voor de olie wordt gevangen door twee vissersboten. 

Dankzij nieuwe technologie is het mogelijk om onze vissersboten waarop de EQ Pure Arctic Oil wordt gewonnen op elk gewenst moment tijdens de visvangst te volgen. Dat dit traceerbaar is maakt de EQ Pure Arctic Oil uniek. De olie bevat geen synthetische toevoegingen. MSC GECERTIFICEERD De wijze waarop de vis wordt gevangen en verwerkt is volledig MSC en CoC gecertificeerd. Dat houdt in dat de hoge kwaliteit is gewaarborgd en het product uit duurzame Noorse visvangst afkomstig is. Aan de visolie zijn verder polyfenolen van organische olijfolie van hoge kwaliteit toegevoegd. Deze koudgesperste olijfolie is het meest bekende olijfolieproduct uit Kreta, de "geboorteplaats" van de olijfolie, welke in de afgelopen 200 jaar vele prijzen heeft gewonnen voor de beste regionale olijfolie.

Vetzuurmeting

EQ werkt met een bloedtest waarmee je de verhouding omega3 en omega6 kunt laten testen. Dit gaat door middel van een vingerprikje. Vervolgens wordt de test opgestuurd naar een labaratorium in Noorwegen. Dit is volledig anoniem. Na 15-20 dagen is de uitslag op te vragen.

Wil jij ook weten wat jouw verhoudingen zijn?

We gaan als volgt te werk. In mijn salon kan ik gelijk de eerste test afnemen. Vervolgens zorg ik  dat de juiste producten jouw kant op komen. Wanneer de uitslag binnen is bespreken we deze en kun je starten met de olie. Na een maand of 4 doen we weer een test om te kijken of er al verbeteringen zijn maar hoogstwaarschijnlijk heb je die dan al ervaren.

Mocht je meer informatie willen hebben of willen starten, neem dan contact met me op.